January 8, 2009

Vasilica Maximus


Motto: Ionel, Ionelule/Lasa-i loc lui Hercule!
Ultimul strigat in materie de nume proprii: sa aiba rezonanta, dom'le! Magnetica si nucleara daca s-ar putea.
Pentru exemplificare, faceti acest scurt exercitiu de imaginatie:
Mama isi striga odorul pretios "Gheorghita, fir-ai al dracu', vin' la muma-ta sa-ti puna chilotii!". Acest Gheorghita este completamente expirat, daca ma pot exprima asa. Si astfel tot acest proces de inchilotire este irevocabil compromis. Mama ar trebui sa posede puternice veleitati mondene si culturale, pana la urma, incat sa realizeze ca el, odorul, ar fi mult mai receptiv daca solicitarea ar suna in felul urmator: "Augustus, lua-te-ar gaia, mars aici sa-ti pun chilotii!". Eeee, cu totul si cu totul altceva. Augustus, impresionat si el de rezonanta numelui sau, este cuprins brusc de un sentiment de piosenie si alearga ca vantu' (Sorin-Ovidiu) la maica-sa, inlacrimat si fericit ca in sfarsit va avea si el chiloti.
Asa o fi, veti spune, dar asta inseamna ca pe toate odraslele le va chema invariabil Augustus?? Nu va impacientati, va raspund eu cu promptitudine. Variante la fel de rezonante exista, slava-Domnului. Puteti incerca: Tarzan (succes garantat, mai ales daca aveti o familie numeroasa si trebuie sa va folositi de ecou), Vangog (exact asa cum se aude), Robinsoncrusoe (neaparat legat), Poarot (evident cu diminutivul Poarotzica), Minimus (varianta mult mai trendy a lui Maximus).
Pentru odoarele nepretuite de sex feminin, alegeti intre: Marypopins (tot legat, bineinteles), Seherezada, Babacloanta (in cazul fetitelor cu o personalitate mai apriga) sau, de ce nu, Cocosanel (daca este vorba de o don'soara cu zbateri precoce de gene, sprancene si buze).
Lista ramane bineinteles deschisa, orice sugestie fiind mai mult decat binevenita. Parol!

4 comments:

Anonymous said...

Ai mare dreptate! De-aia nici pe Ion nu-l mai cheama Ion, il cheama Johnny. Pardon, Gioni. Iar pe Mihai, Maic.
La fete, iti dai seama ca suna complet aiurea sa fie strigate Vasilica. Cu exceptia cazului cand numele se scrie Va$$yleeka.
Daca imi vin in minte si alte apelative, te anunt.

PS: poza e de-a dreptul geniala.
"Hi, my name is David, but they call me DVD.
Nice to meet you, DVD. You can call me GT, from Geta."

:)))))

XTina said...

:)) GT BioenerGT :)))))

Dora said...

Ma crezi ca stiu o persoana pe care prietenii o "alinta" asa? =))

didiforever said...

Cristinaaaa, hai inapoi pe 360, plsssssssssss